Столичният бул. "Витоша" е сред най-скъпите улици в Европа

12:16, 13 ное 19 25 1964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният бул. „Витоша“ се изкачи в класация за най-скъпите улици в Европа според листа на американска компания за недвижими имоти. С месечен наем от 56 евро за квадратен метър софийската търговска улица достигна 46-о място в проучването, придвижвайки се с едно място по-нагоре спрямо миналогодишното класиране. Изследването обхваща 448 търговски дестинации в 68 страни по света.

За последната година наемните цени на магазините на бул. „Витоша“ са нараснали с 12%, което затвърждава присъствието на булеварда в Топ 50 на най-скъпите търговски зони в света. Други балкански столици в извадката са Белград с „Кнеза Михаила“ на 36-а позиция с 90 евро/кв. м месечен наем и Загреб с улица "Ilica" - на 40-а позиция с наем от 75 евро/кв. м. Румънската столица Букурещ остава на 49-о място с "Calea Victoriei" и месечен наем от 50 евро/кв. м.

В Европа най-скъпата търговска локация остава "New Bond Street" в Лондон с месечен наем, равняващ се на 1352 евро/кв. м. Следват я "Avenue des Champs Elysees" в Париж с 1166 евро/кв. м и "Via Montenapoleone" в Милано с 1142 евро/кв. м, съобщи БНР.

Сред източноевропейските столици най-високи цени на търговските площи поддържа Прага с 235 евро/кв. м месечен наем и 18-а позиция в класацията.

Най-скъпата търговска улица в света за поредна година е "Causeway Bay" в Хонконг с месечен наем равен на 2164 евро/кв. м. Втората позиция е за Ню Йорк с горната част на "5th Avenue" и цена, равняваща се на 1775 евро/кв. м.

Според авторите на доклада резултатите от новото издание на класацията са окуражаващи и показват устойчиво търсене на площи на първокласни търговски локации в световен план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама