ДНК представи платформата за връщане на българи от чужбина в Стара Загора

10:22, 13 ное 19 / Общество 25 1701 Шрифт:
Topnovini

Андрей Арнаудов и екипа му представиха за първи път пред работодателите и медиите в Стара Загора новото начинание на неговата неправителствена организация – платформата Bulgaria wants you, която ще връща българи обратно у нас в партньорство с общините и с подкрепата на институциите.

Инициативата цели да привлече  българи от чужбина, като им предлага възможности за работа и информация за качеството на живота в различните региони на страната.

Стара Загора е първата община, в която проекта се разработва пилотно. На срещата присъстваха, освен работодатели, HR експерти,  представители на бизнеса в региона и на местната власт, които споделиха своя опит за настоящата ситуация на пазара на труда, ползите от внасянето на квалифицирана работна сила отвън и нуждата от подобен продукт.

„Българският бизнес осъзнава, че трябва да направи определени жестове към бъдещите си служители и платформата ще го стимулира за тази крачка.“ – заяви HR експертът Георги  Първанов от C-team, част от екипа на платформата.

 За всяка обявена свободна позиция в сайта, компаниите ще се ангажират с определен пакет услуги за преместване, които биха могли да предоставят на бъдещия си служител, с цел те да вземат по-лесно решението да преустроят живота си обратно в  родината.

„Платформата , която представяме е плод на усилени проучвания, анализи и съвети от различни експерти как да бъдем максимално полезни за българските емигранти, така че да вземат информирано решение за евентуалното си прибиране в България. Ние сме с ясното съзнание, че в 21-ви век хората са достатъчно свободни и мобилни, за да пробват различни варианти за своето бъдеще. И все пак вярваме, че няма място, на което да си по-щастлив, отколкото у дома.“  -сподели Андрей Арнаудов и добави:  „Благодаря на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който ни подкрепи веднага, щом му споделих идеята на проекта и ни свърза с работодателските организации тук.“

„Приветстваме тази идея да върнем българите от чужбина обратно в България. От друга страна ще направим и всичко възможно младите да останат тук.“ - заяви председателя на КРИБ – Стара Загора Стефан Шоселов.

Сайтът ще предоставя актуална информация за качеството на живот и социалната среда и ще популяризира България като място за живот, кариерна реализация и създаване на семейство и в други Стара Загора, Варна, Бургас, София, Благоевград, Велико Търново, Русе, Враца, Плевен и т.н.

Платформата ще бъде достъпна за българите по света в началото на 2020 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама