До 6 години затвор грозят пияния кантонер, причинил катастрофата в Асеновград

08:30, 13 ное 19 25 2466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наказание до 6 години лишаване от свобода се предвижда за дежурния кантонер, който стана причина за тежкия инцидент в Асеновград.

Във вторник влак помете кола на жп прелез заради пиян пазач, който е забравил да пусне бариерата. При катастрофата бяха ранени трима мъже, един от които е в кома и с опасност за живота. 

Прокуратурата е повдигнала обвинение на кантонера з апричиняване на телесна повреда на трима души поради непредпазливост в пияно състояние - пробата му за алкохол е показала 1,8 промила. От районната прокуратура в Асеновград ще поискат за него постоянен арест. 

 

Влак удари автомобил на пътя Крумово-Асеновград

„По време на разпита мъжът отказва да даде обяснение. Признал се е за виновен и съжалява за стореното. По показания на очевидци пазачът е стоял близо до бариерите, но не ги е пуснал”, заяви Борис Михов, зам.-районен прокурор на Асеновград в ефира на Нова телевизия.

„За идването на влака разбират от съседната гара. Дава се разпореждане за сваляне на ръчните бариерни врати. Прави се писмено телеграма и се счита, че прелепазачът е разбрал”, поясни инж. Георги Вардев от ДП "Управление на движение на влаковете и гаровата дейност".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама