Военни обезвреждаха стари снаряди и гранати из страната

18:50, 12 ное 19 / Общество 25 1672 Topnovini
Снимка: Министерство на отбраната

Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив и Враца са задействани днес за обезвреждане на невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военнослужещите от Белене откриха корозирал снаряд в землището на с. Черковица, община Никопол. Снарядът е бронебоен, дълъг 152 мм и е унищожен.

Военни от Ямбол унищожиха боеприпас в землището на с. Лозенец. Боеприпасът е бил изстрел за ръчен противотанков гранатомет.

Военнослужещи от Пловдив откриха невзривени боеприпаси в помещение в кметството на с. Козарско, област Пазарджик. При огледа е установено, че това са 3 ръчни гранати. Военнослужещите транспортираха откритите боеприпаси и ги унищожиха в безопасен район извън населено място.

Специализиран екип от Враца откри невзривен боеприпас, открит на брега на язовир „Огоста“, Монтанско. При огледа е установено, че това е ръчна граната F-1 със запалка. Военнослужещите ще извършат унищожаване на боеприпаса при спазване на мерките за безопасност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!