Военни обезвреждаха стари снаряди и гранати из страната

18:50, 12 ное 19 / Общество 25 1530 Topnovini
1

Четири специализирани екипа от военни формирования на Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив и Враца са задействани днес за обезвреждане на невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военнослужещите от Белене откриха корозирал снаряд в землището на с. Черковица, община Никопол. Снарядът е бронебоен, дълъг 152 мм и е унищожен.

Военни от Ямбол унищожиха боеприпас в землището на с. Лозенец. Боеприпасът е бил изстрел за ръчен противотанков гранатомет.

Военнослужещи от Пловдив откриха невзривени боеприпаси в помещение в кметството на с. Козарско, област Пазарджик. При огледа е установено, че това са 3 ръчни гранати. Военнослужещите транспортираха откритите боеприпаси и ги унищожиха в безопасен район извън населено място.

Специализиран екип от Враца откри невзривен боеприпас, открит на брега на язовир „Огоста“, Монтанско. При огледа е установено, че това е ръчна граната F-1 със запалка. Военнослужещите ще извършат унищожаване на боеприпаса при спазване на мерките за безопасност. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 132 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.