9-годишно българче спечели конкурс за рисуване в Япония

18:20, 12 ное 19 25 2716 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

9-годишният Румен Константинов спечели златен медал по рисуване в Токио.

В Плевен пристигна най-голямата награда от Световен детски конкурс в Токио, Япония. Рисунката на деветгодишния Румен Константинов, който е възпитаник на школа „Колорит“, спечели златния медал сред 53 хиляди малки художници. Участниците бяха от 36 страни от цял свят.

14-годишна българка стана европейска шампионка по шахмат

Престижният конкурс в Токио се провежда за 49-и път и винаги привлича вниманието на децата, които рисуват по целия свят. Майя Ананиева, арт педагог на школа „Колорит“, каза пред БНР:

„Тази година са взели участие 51 888 рисунки на деца от 36 страни. Това прави изключително ценна наградата сред едно такова огромно море от детски творби. Просто е изключително като постижение за самото дете и за мен като арт педагог“.

Румен Константинов е на 9 години, ученик в четвърти клас на ОУ „Валери Петров“. Неговата рисунка на котка впечатли журито от японски професори.

„При Румен има артистичен поглед към света. Има чувство за богат колорит“, отбеляза Майя Ананиева. По думите ѝ е важно отношението на родителите, за да се открие талантът на едно дете. Наградата е и за родителите, подчерта тя.

Майката на Румен Вероника Велева сподели, че е много щастлива и горда.

Мечтата на Румен е да стане компютърен инженер, но рисуването остава следа за цял живот. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама