Валери Жаблянов: Местният вот показа задълбочаване на негативни тенденции в БСП

18:56, 11 ное 19 / Политика 25 2178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Резултатите на БСП на местните избори не се отличават от тези постигнати през 2015 г. и като брой гласове, и като брой кметове и като брой избрани общински съветници, това заяви в ефира на bTV Валери Жаблянов.

Той отбеляза, че оценката на представянето на „столетницата” трябва да се основава на факти, а не на усещания. ''Представянето на БСП не отговаря на критериите, които си бяха поставили председателят на партията и председателят на предизборния щаб'', категоричен е Жаблянов.

Валери Жаблянов: Изглежда свикнахме да сме втори

Въпреки това не можем да определим местния вот и като неуспех за социалистите, като се имат предвид четирите областни града, където БСП спечели кметските места, отбелязва Жаблянов, но като влияние върху българското общество и местното управлението партията не бележи напредък, а се наблюдава затвърждаването на опасни тенденции като фактът, че левицата няма кмет в седем области на страната.

''Подобно негативно развитие се наблюдава и в други седем области, където БСП има само по един кмет на община. Това затруднява и структурите на партията, и националното ръководство в общуването ѝ с българските граждани, което ще се отрази негативно впоследствие на парламентарните избори''.

Корнелия Нинова до европейските посланици: Да превърнем България в свободна и демократична държава

Несъмнено политическа отговорност трябва да бъде потърсена в БСП, смята Жаблянов. „Аритметиката не винаги съвпада с политиката'', отбеляза той за разликата между неговата оценка и фактът, че в цифрово изражение представянето на БСП на изборите не изглежда добре.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама