Валери Жаблянов: Местният вот показа задълбочаване на негативни тенденции в БСП

18:56, 11 ное 19 / Политика 25 1343 Topnovini
1

Резултатите на БСП на местните избори не се отличават от тези постигнати през 2015 г. и като брой гласове, и като брой кметове и като брой избрани общински съветници, това заяви в ефира на bTV Валери Жаблянов.

Той отбеляза, че оценката на представянето на „столетницата” трябва да се основава на факти, а не на усещания. ''Представянето на БСП не отговаря на критериите, които си бяха поставили председателят на партията и председателят на предизборния щаб'', категоричен е Жаблянов.

Валери Жаблянов: Изглежда свикнахме да сме втори

Въпреки това не можем да определим местния вот и като неуспех за социалистите, като се имат предвид четирите областни града, където БСП спечели кметските места, отбелязва Жаблянов, но като влияние върху българското общество и местното управлението партията не бележи напредък, а се наблюдава затвърждаването на опасни тенденции като фактът, че левицата няма кмет в седем области на страната.

''Подобно негативно развитие се наблюдава и в други седем области, където БСП има само по един кмет на община. Това затруднява и структурите на партията, и националното ръководство в общуването ѝ с българските граждани, което ще се отрази негативно впоследствие на парламентарните избори''.

Корнелия Нинова до европейските посланици: Да превърнем България в свободна и демократична държава

Несъмнено политическа отговорност трябва да бъде потърсена в БСП, смята Жаблянов. „Аритметиката не винаги съвпада с политиката'', отбеляза той за разликата между неговата оценка и фактът, че в цифрово изражение представянето на БСП на изборите не изглежда добре.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани