Маринов: Сигналите за местните избори са по-малко в сравнение с тези през 2015 г.

17:08, 11 ное 19 / Политика 25 2374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година, това заяви в Благоевград министърът на вътрешните работи Младен Маринов, където участва в конференция на Югозападния университет, посветена на борбата с корупцията. 

Пред журналисти Маринов коментира, че направеният анализ показва, че сигналите са по-малко в сравнение с проведения местен вот преди четири години. 

Младен Маринов: Изборите минаха в динамична обстановка

''Тази година те са около 1600-1700, а през 2015 са били 2500'', посочи министърът. Броят на образуваните досъдебни производства също е по-малък. До момента образуваните във връзка с местния вот са 102, докато през 2015 г. са били 127. 

''Не можем да кажем, че тези избори са по-проблемни от гледна точка на престъпления, свързани с изборните права, но наистина имаше много емоция, много сигнали, те са във фокуса на обществото и всеки един сигнал има своето отражение'', коментира Младен Маринов.

''Във връзка с изборите е имало както общи сигнали, така и конкретни, в които са били посочвани имена или автомобили. Всички те са докладвани на прокуратурата и са извършени конкретни действия'', посочи министърът на вътрешните работи.

Омбудсманът: Корупцията нарушава основните права на човека

''На тези избори са издадени повече предупредителни протоколи'', каза още Младен Маринов. Той допълни, че като цяло местните избори са свързани с повече емоция, защото са по-разпръснати в страната и борбата е за всеки глас.

По отношение на общественото мнение, че се купуват гласове, Маринов посочи, че такива внушения се правят, но това, което гледа, са реалните показатели. ''Когато обществото се залива с такава информация, остава това внушение'', каза още министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама