Волен Сидеров пред ТОПНОВИНИ: Ще разсея мъглата в СОС

11:30, 11 ное 19 25 3809 Шрифт:
Автор: Мария-Антоанета Даскалова

Първото заседание на Столичния общински съвет вече е свикано от областния управител на София и ще се състои на 12 ноември /вторник/, от 10.00 часа. 

На предстоящото заседание новоизбраните общински съветници, районни кметове и кметът на Столичната община ще положат клетва. На заседанието ще станат ясни политическите групи в СОС. Ще се състои и гласуването за председател на СОС, което е тайно и се прави в два кръга.

Екипът на ТОПНОВИНИ потърси новоизбрания общински съветник Волен Сидеров за коментар за плановете му в Столичния парламент.

Г-н Сидеров, относно новото Ви начинание, с какви идеи и цели влизате в Столичния общински съвет? 

Аз изпълних казаната дума. Казах, че ще напусна Народното събрание и го направих. В общинския съвет има много интересни теми. Общинският съвет - парламентът на София, е една много сериозна законодателна, политическа и финансова конструкция, а обикновено стои в сянка. Всички камери и микрофони са в Народното събрание.

В София има десетки фирми, собственост на общината и частни такива, на които се дават стотици милиони всяка година и всичко това стои в сянка. Кой взима тези пари и как се харчат близо два милиарда годишен бюджет? Всичко тъне в мъгла. Аз се надявам да я разсея и да видим всички за какво става дума. Само двама сме представителите на „Атака“ в СОС, а защо сме само двама отваря темата за бруталната подмяна на протоколи и заличаване на преференции.

Смятате ли да работите с някоя политическа група?

Не мога да кажа отсега. Тепърва предстои да ги видя. Основните групи са на ГЕРБ, БСП и "Демократична България". Във вторник ще чуем какви са намеренията на останалите независими, много ще ми е интересно да чуя програмите им. Като гледам списъка на общинските съветници, само едно-две имена са ми познати и никой друг – призовавам да изкараме от анонимността тези лица – за какво се борят, какво искат да постигнат…

Имате ли конкретен проект, по който да работите? 

В програмата си като кандидат-кмет имах много интересни точки. Нямам необходимата власт, но ако бях избран, щях да покажа как за три месеца се ликвидират наркодилърството в училищата, въобще в София и щях да спра обирите, има квартали, в които няма необрано жилище. За тези неща ще продължа да работя, макар и без необходимата власт. Ще искам светлина и прозрачност при обществените поръчки, забрана на гей парадите. Всички вие сте избиратели и ще следите работата ни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама