Руски историк е обезглавил любовницата си, хвърлил останките й в реката

18:10, 10 ное 19 / Свят 25 2800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известен руски историк е признал, че е убил любовницата си и бивша негова студентка, съобщи адвокатът му, цитиран от ВВС.

Това се случва, след като полицията е открила женски ръце в раница в река в Санкт Петербург в събота.

Проф. Олег Соколов е паднал, докато се е опитвал да изхвърли останките в пияно състояние. След това полицията открива и обезглавеното тяло на 24-годишната Анастасия Йешченко в дома му, пишат местни медии.

"Той призна вината си", заяви адвокатът му Александър Почуев и добави, че ученият съжалява за стореното.

Съобщава се, че проф. Соколов е казал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката й.

Проф. Соколов е експерт по историческия период, в който е живял военачалникът и френски император Наполеон Бонапарт. Руският учен дори е удостоен с Ордена на Почетния легион на Франция заради изучаването и популяризирането на френската историята и нейната армия.

63-годишният професор е написал редица книги за великия император, също така е работил и като консултант към няколко исторически руски продукции.

Соколов и любовницата му Йешченко са работели заедно по няколко творби. Двамата са изучавали френската история и са обичали да носят костюми от периода, като проф. Соколов се преобличал най-вече като Наполеон.

Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на френския император, но и като „леко смахнат “, понеже наричал любимата си „Жозефин“ (вероятно с "лиезон" към първата съпруга на прочутия пълководец) и желаел да се обръщат към него със „сър“.

Соколов е член на Френския институт за социални науки, икономика и политика (Issep), който в събота заяви, че го отстранява от позицията му в научния комитет след информацията, че е заподозрян за убийство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама