Саксофонист на Уитни Хюстън, Карлос Сантана и Лейди Гага ще свири в София и Пловдив

12:40, 10 ное 19 / Култура 25 2113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премик Ръсел Табс е една от звездите, на които публиката ще има възможност да се наслади по време на безплатните концерти на „The Sahadeva Ensemble“ в София и Пловдив.

Над 40 джаз, класически и уърлд музиканти от целия свят ще изпълнят музиката на маестро Шри Чинмой (1931-2007), един от най-всестранните и продуктивни творци на нашето време. Страната ни е част от балканското турне на ансамбъла, воден блестящо от Сахадева Торпи – талантлив пианист от Лондон, Великобритания.

Участват музиканти и певци от Австрия, Великобритания, Русия, САЩ, Канада, Нова Зеландия и други. Двестагодишно виолончело, саксофон, цигулка и роял изпълняват динамични и богати аранжименти с класически и джаз вариации по музиката на индийския композитор Шри Чинмой. Ще звучи и неговата поезия.

Премик е бил саксофонист на Лейди Гага, Елтън Джон, Стинг, Брус Спрингстийн, Дебора Хари и Шърли Басей.

През май 2008 г Премик е поканен да участва в благотворителния концерт на Стинг за девствените гори в Карнеги Хол. Следва европейско турне с руската рок легенда Борис Гребеншчиков, започнало с концерт в Роял Албърт Хол и продължило в Дъблин, Киев, Милано, Москва и Санкт Петербург с финал във Виена.

Очаква се и този декември Премик да излезе на сцената със Стинг в станалия традиционен благотворителен концерт за девствените гори. Той е бил саксофонист на рок легендата Карлос Сантана, като го е придружавал в неговите световни турнета. Участвал е при записването на албуми на Сантана, направил е и аранжиментите на някои от композициите в тях.

С Уитни Хюстън Премик записва “How Will I Know” (един сингъл от албума  “Whitney Houston”), както и песента “Love is A Contact Sport” от албума “Whitney”.

Известният саксофонист е работил и с големия Нарада Майкъл Уолдън – продуцент на Уитни Хюстън и Марая Кери,  Били Джоел, Джеймс Тейлър, Хърби Ханкок, Джон Маклафлин, Рави Шанкар, Орнет Колмън, Жан-Люк Понти и други. Премик е еднакво изкусен в поп, Ар енд Би, джаз, уърлд и екпериментални жанрове.

Ансамбълът ще гостува в София на 16 ноември в емблематичната концертна зала на Централния Военен Клуб от 19:00 часа и на 17 ноември от 18:30 часа в зрителната зала на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама