Путин и Ердоган обсъдиха „Турски поток”

08:40, 10 ное 19 / Свят 25 1488 Topnovini
1

Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган оцениха положително изпълнението на съвместни проекти в енергийния и военно-техническия сектор.

Двамата отбелязаха, че проектът „Турски поток” ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 г., това съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости.

Путин: Турски поток през България и Сърбия ще е готов през 2020 г.

"Проведе се задълбочено обсъждане на ключови аспекти на руско-турските отношения. Положителна оценка беше дадена за продължаващото развитие на многостранно двустранно сътрудничество, по-специално изпълнението на стратегически проекти в енергийния сектор и военно-техническата сфера. Отбелязано беше със задоволство, че тръбопроводът „Турски поток” ще бъде въведен в експлоатация в края на декември." се казва в официалното съобщение.

Москва: Изграждането на "Турски поток" ще приключи в срок

Проектът "Турски поток" включва изграждането на газопровод, състоящ се от две линии с капацитет 15,75 милиарда кубически метра всяка.

Първата линия е предназначена за доставка на руски газ за турските потребители, втората - за доставка на газ за страни от Южна и Югоизточна Европа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 81 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.