Протести в осем български града за отмяна на Закона за социалните услуги

07:30, 10 ное 19 25 2668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В осем български града ще се проведе общонационален протест с основно искане отмяна на Закона за социалните услуги (ЗСУ). Според протестиращите този закон се намесва във взаимоотношенията между родители и деца, като дава власт на НПО и частни фирми в семейството.

В координираните протестни действия ще се включат градовете София, Видин, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Кърджали.

Протестът е поредната мирна демонстрация, организирана от родители, които се обявяват срещу приетия тази година Закон за социалните услуги и измененията и допълненията, направени в 28 закона. Протестиращите определят тези законодателни изменения като антихуманни, антинационални, в разрез са с Конституцията на и погазващи основни човешки права както на децата, така и на родителите и на семействата като цяло.

Опасенията на българските родители са, че влизащите в сила от началото на идната година законодателни промени автоматично ще овластят множество НПО-та и държавни институции, давайки им огромни правомощия за вмешателство в личния и семейния живот на всеки българин.

Протестът се организира от националното сдружение “Родители, обединени за децата” /РОД/ и националната фейсбук група със същото име.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама