ГЕРБ предлагат нов правилник и публикуване на поименното гласуване в новия СОС

14:10, 08 ное 19 / Политика 25 2321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едно от първите предложения на ГЕРБ в новия общински съвет ще бъде сформирането на работна група за изготвяне на нов правилник за работа, съобшиха от партията. Ще се предложи комисиите да бъдат преформулирани според новите приоритети и структура на местната администрация. Ще бъде включено и предложение за публикуване на питанията към кмета, заедно с отговорите по тях, както и публикуване на решенията и поименното гласуване към тях на сайта на общината.

Първото заседание на новия Столичен общински съвет ще се проведе на 12-ти ноември, свикано от областния управител на София-град Николай Пехливанов. По традиция то ще бъде открито от най-възрастния общински съветник, който в този мандат е Грети Стефанова от "Демократична България".

Новоизбраните кметове и общински съветници ще положат клетва, след което ще се пристъпи към избор на председател на СОС. Процедурата се осъществява чрез тайно гласуване и интегрална бюлетина. Предложението на ГЕРБ за поста ще бъде за Елен Герджиков.

„Предстоят важни за развитието на града решения и по настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова, Столичният общински съвет максимално бързо трябва да започне работа по тях“, каза Елен Герджиков.

Малина Едрева посочи, че още веднага след първия тур на местните избори са започнали разговори с политическите партии, представени в СОС. „Търсим идеи и добри решения, полезни за града ни – като електронното управление, чистота на въздуха, сигурност, транспорт и транспортно обслужване“, заяви тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама