Пласидо Доминго отмени участие в театъра Кабуки в Токио преди Олимпиадата

13:50, 08 ное 19 / Свят 25 2045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обвинен в сексуален тормоз от 20 жени, оперният певец Пласидо Доминго се отказа от спектакъл в Япония, предвиден да се проведе преди Олимпиадата в Токио.

Испанският тенор Пласидо Доминго, обвинен в сексуален тормоз от двадесет жени, се отказа от сценично представяне, насрочено за април 2020 г. в Япония преди Олимпиадата в Токио, съобщиха организаторите. "След внимателен анализ взех решение да не участвам в "Кабуки Опера" заради сложността на проекта", заяви Пласидо Доминго пред Организационния комитет на Олимпийските и Параолимпийски игри в Токио.

Пласидо Доминго каза, че се надява в близко бъдеще да има нова възможност да се представи с артисти от Кабуки (японска театрална форма, където играят само мъже), приветствайки "сливането на две театрални традиции, означаващи обединението на две култури на една и съща сцена", в перфектна хармония с духа на Олимпиадата. В съобщението не се споменават обвиненията за сексуален тормоз, отправени към 78-годишния изпълнител, но той вече е принуден да се откаже от няколко концерта (например в САЩ) и от церемония по връчване на награди.

Пласидо Доминго също напусна и поста художествен директор на операта в Лос Анджелис, който пост заемаше от 2003 г. „Последните обвинения, на които бях подложен в медиите, създадоха атмосфера, която ми пречи да бъда полезен за тази компания, която толкова много обичам“, каза тенорът. В информация на Асошиейтед прес от 9 август девет жени заявиха, че са били тормозени от певеца в края на 80-те г. Асошиейтед прес публикува второ проучване на 7 септември, в което се твърди, че още 11 жени са разказали, че също са били жертви.

Пласидо Доминго отказа участие и в Метрополитън опера в Ню Йорк. Оркестърът Филаделфия и Операта в Сан Франциско отмениха планираните за този сезон изпълнения, а операта в Далас отмени предвидения концерт през март 2020 г. Въпреки че американската му кариера изглежда приключва, Пласидо Доминго все пак продължава да дава представления в цяла Европа. Това лято той откри фестивала в Залцбург в Австрия и в Сегед, Унгария, а през октомври пя в Цюрих и Москва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама