13 министри ще участват в петъчния парламентарен контрол

07:10, 08 ное 19 / Политика 25 1224 Topnovini
1

13 министри ще участват в традиционния за петък парламентарен контрол.

В разгара на протестите на медиците от Александровска болница, които искат нормални условия на труд и спешен ремонт на базата, и на фона на обсъжданията по парите за здраве за догодина, здравният министър Кирил Ананиев ще дава отговор в парламента за Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Киро Попов" в Карлово.

Министърът ще даде отговор на въпрос относно трансплантацията на бял дроб. Преди броени дни от болница „Лозенец” дойде новината, че у нас е извършена първата белодробна трансплантация. Екипът осъществил трансплантацията е ръководен от д-р Игор Тодораке от университетската болница в Хановер и проф. д-р Любомир Спасов.

Рецепиент е 70-годишен мъж с крайна степен на белодробна недостатъчност поради белодробна фиброза. В момента пациентът се намира в реанимация.

Пред народните представители министър Николина Ангелкова ще отговори на въпроси относно обявения фалит на британския туроператор "Томас Кук" и как българската икономика ще минимизира загубите от краха на туроператора.

В парламентарния контрол ще участват още министърът на културата Боил Банов, на икономиката Емил Караниколов, на транспорта Росен Желязков, на околната среда Нено Димов, на социалната политика Бисер Петков, на вътрешните работи Младен Маринов, на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова.

На питания и въпроси ще отговарят и двамата вицепремиери - Красимир Каракачанов и Марияна Николова. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 137 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.