Диана Ковачева се среща с балканските омбудсмани в Ниш

07:40, 08 ное 19 25 1715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доц. Диана Ковачева ще участва в среща на балканските омбудсмани, организирана от сръбския защитник на гражданите Зоран Пашалич в Ниш.

В рамките на международната конференция: „Укрепване на капацитета на институцията и увеличаване на достъпността на омбудсмана за всички граждани“ българският омбудсман ще представи работата на българската институция, а Зоран Пашалич ще отчете резултатите от проект за повишаване достъпността до гражданите, живеещи в отдалечени сръбски общини.

Омбудсманът с препоръка заради замърсяването на околната среда от минна дейност в Босилеград

Двамата омбудсмани изслушваха проблемите на български и сръбски граждани в обща приемна в Сърбия в градовете Димитровград /Цариброд/ и Босилеград.

Институцията на сръбския защитник ще представи пред балканските омбудсмани и състоянието на малцинствата в Сърбия, както и наблюдението си върху дейностите за борба с трафика на хора.

Омбусманът се запозна с проблемите на българите в Босилеград

В последния панел на форума ще се дискутира укрепването на капацитета на омбудсманите в съответствие с Парижките принципи и принципите на Венецианската комисия – независимост, безпристрастност, прозрачност, плурализъм и максимално широк мандат при защита правата на човека.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама