Кралев награди българските щангисти

12:35, 07 ное 19 / Спорт 25 2167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС състезателите по вдигане на тежести за успехите им на Европейско първенство за младежи и девойки до 20 и 23-годишна възраст в Букурещ.

В румънската столица щангистите ни се представиха отлично и се завърнаха с общо 17 спечелени медала. Ангел Русев, Божидар Андреев и Христо Христов станаха европейски шампиони, Стилян Гроздев се окичи със сребро, а Валентин Генчев с бронз. Петимата взеха по три медала в категориите си. С отличия в отделните движения се отличиха Мария-Магдалена Кирева – сребро в изхвърлянето и Васил Маринов – бронз, също в изхвърлянето. От 13 български участници в шампионата 12 бяха сред първите 6 в своите категории.

Със спечелените до момента медали във всички възрастови групи щангистите са най-успешните български спортисти през 2019 г. От големи първенства тежкоатлетите са завоювали общо 36 отличия - 17 златни, 8 сребърни и 11 бронзови. След тях са състезателите по борба с 23 и бокс с 19 медала. Националите до 15 г. и до 17 г. могат да увеличат актива от отличия за Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ). От 7 до 14 декември предстои Европейското първенство в тези възрастови групи, което ще се проведе в Ейлат, Израел.

Президентът на БФВТ Неделчо Колев сподели, че състезателите и треньорите са останали доволни от предоставените им условия за подготовка по време на лагерите в “Спортпалас”. Министър Кралев пое ангажимент ММС да осигури по-добро оборудване за тренировка на националите ни по вдигане на тежести и във Високопланински спортен комплекс “Белмекен. Почетни плакети на ММС получиха и треньорите на българските състезатели Иван Иванов и Живко Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама