Пилот предизвика паника на летище „Схипхол” в Амстердам

21:35, 06 ное 19 / Свят 25 2227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пилот предизвика извънредна ситуация на летище „Схипхол” в Амстердам, след като натиснал по невнимание паник бутона на борда на самолет, съобщава Нова телевизия. 

На място веднага пристигнали специализиран отряд и два медицински хеликоптера. Свидетели пък съобщаваха, че на летището пристигат много линейки с включени сирени.

Първоначално говорител на полицията отказваше да съобщи за какво точно става въпрос. Холандски медии обаче съобщаваха за опит за отвличане на самолет.

На пътниците от няколко кацащи самолета не им е било позволено да влязат в ръкавите, а са били вкарани в летището по друг път.

По непотвърдена информация самолетът е „AirEuropa” и е трябвало да отлети за Мадрид. Докато пътниците се качвали, капитанът е натиснал паник бутона за отвличане. В този момент са се били качили 27 пътници. Не е ясно дали става въпрос за терористичен мотив.

Министърът на правосъдието и сигурността на Холандия е напуснал парламентарна сесия, а премиерът Марк Рюте е прекъснал дебат за образованието заради ситуацията на летището.

Малко по-късно холандската полиция съобщи, че пътниците и екипажът са свалени и са в безопасност.

''Схипхол'' е едно от най-натоварените летища в Европа, като обслужва около 70 милиона пътници годишно.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама