Вземат българско бебе от родителите му в Англия

19:15, 06 ное 19 25 2231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българско бебе трябва да бъде осиновено в Англия, въпреки че в резултат сигурно ще изгуби културната си идентичност.

Това реши английски съдия, пише днес издаваният в Брадфорд в. „Телеграф&Аргъс“, цитиран от БНР.

Съдия Сара Линч е трябвало да вземе решение за бъдещето на момичето, чието име не се съобщава, по искане на социални работници, които твърдят, че българските родители не могат да оказват сигурна грижа за детето.

Съдията заяви, че осиновяването „най-вероятно“ ще доведе до загуба на идентичността на момичето като българско дете. Тя добави, че няма реалистична перспектива бебето да бъде оставено на родителите и е решила, че единствено осиновяване ще донесе сигурността, от която се нуждае.

Сара Линч посочи в писменото си становище, че момичето на може да бъде идентифицирано в медиите, но в случая е въвлечен общинският съвет на Брадфорд, графство Западен Йоркшир.

Тя допълва, че момичето, което скоро ще навърши 1 година, трябва да бъде осиновено след анализ на доказателства от скорошно съдебно слушане в Лийдс.

Родителите искали да остане с тях и не се съгласили и „с намек“ за осиновяване. Социалните работници обаче заявяват, че бебето няма да е на сигурно място у дома, а подходящи за осиновяване роднини няма на разположение.

Случаят се следи от българското посолство в Лондон. Съдията е уведомена, че момичето има брат, който живее с дядо си в България. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама