Вижте първата настолна стратегическа игра за българската история

15:09, 06 ное 19 25 2170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сдружение „Българска история“ създаде първата настолна стратегическа игра, базирана върху българската история. Механиката е дело на популярния гейм дизайнер Александър Торофиев.

Действието в „Битката за Балканите“ се развива в началото на XIII век, когато пет държави влизат в яростно съперничество – България, Латинската империя, Епир, Никея и Венеция.

От екипа разказват, че играта е вдъхновена от реални исторически факти, които са вплетени във всеки един неин елемент. Така учим, докато играем. Система от произволни ефекти и уникални предимства на всяко царство не позволяват играта да ни омръзне.

В „Битката за Балканите“ могат да участват до 5 души, като всеки един владее собствена държава. Играта предлага два режима – „начинаещи“ и „напреднали“. Първият е подходящ и за деца (12+), докато вторият се препоръчва за по-опитни играчи.

Четирите златни правила на играта: планирайте всеки свой ход и изненадайте противниците; сражавайте се смело и командвайте мъдро своите армии; преговаряйте и търсете най-подходящите съюзници; повишавайте влиянието сиза да изградите силна империя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама