Xerox обмисля поглъщане на Hewlett-Packard

14:00, 06 ное 19 25 2025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Компанията Xerox Holdings обмисля предложение за поглъщане на производителя на компютри Hewlett-Packard (HP). Запознати с въпроса лица заявяват пред "Уолстрийт джърнъл", че се обмисля оферта в кеш и в акции с премия спрямо пазарната стойност на HP, която се оценява на около 27 млрд. долара, предаде БНР.

Според информацията на финансовото издание, управителният съвет на Xerox е обсъдил тази възможността във вторник, но няма гаранции, че компанията действително ще отправи оферта или че подобна оферта ще успее.

Базираната в Норуолк, Кънектикът, компания Xerox Norwalk също така е получила неофициален ангажимент за финансиране на подобна мега сделка от неназована голям банка.

И двете компании в лицето на Xerox и HP отказаха да коментират пред агенция Ройтерс информацията за евентуалното им сливане.

По-рано тази седмица Xerox обяви, че смята да продаде своя дял от 25% в японската Fuji Xerox на бившия си японски партньор Fujifilm при очаквана цена от около 2,2 млрд. долара. Компанията от САЩ взе това решение за прекратяване на съвместното партньорство с Fujifilm една година, след като двете фирми не успяха да се споразумеят за тяхното сливане на стойност 6,1 млрд. долара.

Междувременно Hewlett-Packard изпитва трудности със своя бизнес сегмент за принтери, като приходите на поделението за принтери на компанията за третото тримесечие паднаха с 5% на годишна база.

През октомври HP също така обяви план за съкращаване на до 9000 работни места като част от програма за преструктуриране, насочена към намаляване на разходите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама