Камионът с незаконни мигранти в Гърция е на молдовец с българско гражданство

19:18, 05 ное 19 / Крими 25 747 Topnovini
1

Камионът с българска регистрация, в който гръцките власти откриха незаконни мигранти, е собственост на молдовец с българско гражданство. Kамионът е продаден от пазарджишка фирма в края на октомври, съобщава БНТ.

Вътрешният министър съобщи, че превозното средство е напуснало страната на 31 октомври, управлявано от чужд гражданин.

Камионът с пазарджишка регистрация, в който бяха открити 41 мигранти в Гърция, е продаден на 29 октомври от бившия собственик Торос Месробян на молдовеца с български паспорт Денис Кирияк. Превозното средства било предназначено за превоз на дрехи и две години не е ползвано, твърди старият собственик.

Новият собственик казал, че ще го използва именно за превоз на дрехи от Турция за Молдова и Украйна. Гръцките власти вече са потърсили съдействие от българското вътрешно министерство, за да установят движението на камиона.

Хладилният камион с мигранти, заловен в Гърция, е с българска регистрация?

"Полицейските служители са открили близо до гишето за пътни такси до град Ясмос на автомагистрала Егнатия 40-годишен чуждестранен гражданин, който е превозвал 41 мигранти в затворен хладилен камион, към вътрешността на страната. Според разследващите, камионът е влязъл в Гърция от България през граничния пункт Орменион",  каза Николаос Менексидис, шеф на полицията в област Тракия и Източна Македония:

"Единственото, което може да ни намеси в този случай, е българската регистрация. То не е тайна - мигрантите са минали Турция-Гърция. Те въобще не са минали през територията на България", каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР. 

Адресната регистрация на новия собственик Денис Кирияк е в столичния квартал „Младост“. Според вътрешния министър антимафиотите от ГДБОП оказват пълно съдействие на разследващите от Гърция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани