Кметът на "Изгрев" иска референдум за мораториум върху жилищното строителство

18:30, 05 ное 19 25 1533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Една от основните ми идеи е да предизвикам местен референдум за въвеждане на мораториум върху жилищното строителство. Считам, че това е напълно изпълнимо като обещание”. Това каза пред bTV д-р Делян Георгиев, избран за кмет на район „Изгрев”, издигнат от БСП.

„Тежкото презастрояване през последните години е една от основните причини, която ме накара да дам своя принос за промяната в София”, каза той. По думите му през последните две години в района са се построили 7500 нови жилища.

„Това нарушава съществуващата инфраструктура. Идват нови хора с техните автомобили, има и повече деца. А един от големите проблеми е, че в кв. „Изгрев” няма детска градина”, обясни д-р Георгиев. Затова и един от основните му приоритети е построяването на нова детска градина там.

„Хроничните проблеми на София като презастрояването, липсата на зелени площи и паркоместа и чистотата на въздуха трябва да бъдат решени в максимално кратки срокове”, смята районният кмет.

Според него столицата е започнала да се променя и доказателство е, че половината районни кметове са от различни политически сили.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама