Кремъл предупреди за евентуални последици, ако Малинов бъде преследван в България

13:22, 05 ное 19 / Политика 25 1745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов с руския орден "Дружба" няма да стане причина той да бъде преследван, предаде ТАСС.

Руският президент Владимир Путин награди вчера с орден "Дружба" редица чуждестранни граждани по случай чествания във федерацията Ден на народното единство. Отличието се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, приятелството, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите. Тази година сред удостоените с ордена бе и Николай Малинов.

Цацаров пита защо са пуснали Малинов да отиде в Русия?

"Смятаме, че подобни жестове на признание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на руския свят, принос за развитие на приятелството и сътрудничеството между народите на двете ни страни по никакъв начин не може и не трябва да е причина за някакви преследвания", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент. Според него "това би било нелогично и това би имало твърде пагубни последици", съобщава БТА.

Така говорителят на Кремъл отговори на въпрос дали отношенията между Москва и София няма да бъдат влошени заради награждаването на Малинов, обвинен в шпионаж в България, посочва агенцията. "Разчитаме, напротив, хора като него (Малинов) да получат възможност да работят и занапред в руслото на развитието на приятелските, отдавнашни, исторически отношения между народите на двете ни страни", подчерта Песков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама