Цветан Цветанов се срещна с Йенс Паулус

15:09, 04 ное 19 25 1753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов, изпълнителният директор София Петкова и адв. Борис Велев, член на ръководството на центъра се срещнаха в Берлин с Йенс Паулус, асоцииран партньор и изпълнителен директор към “Ърнст и Янг”  – Германия.

“Ърнст и Янг” са водеща компания, една от четирите най-големи в света, в сферата на консултантските услуги, счетоводство, противодействие на корупцията и финансовите престъпления, с над 260 000 служителя по цял свят. Авторитетната организация работи и по редица проекти в партньорство с европейски институции, национални правителства и неправителствения сектор. В портфолиото си организацията силно застъпва и изграждането на институционален капацитет и ефективност на процесите. 

Цветан Цветанов ще представи Евро-атлантическия център за сигурност в Берлин

Цветанов представи приоритетните теми в работата на Евро-атлантическия център за сигурност, като Паулус приветства идеята за работа по темите на сигурността с регионален акцент. Двамата обърнаха внимание на засилващото се геостратегическо значение на Черноморския регион. Отбелязано беше и негативното влияние на блокирането на започването на преговорите за присъединяване към ЕС за Албания и Северна Македония, като обсъдиха предизвикателствата, които би могло да създаде това в бъдеще.

Цветан Цветанов се срещна с конгресмен Робърт Питинджър

Двамата се съгласиха, че е важно да се засили сътрудничеството в неправителствения сектор на регионално ниво, с участието на експерти от европейски и американски партньори, по темите за противодействие на прането на пари, финансовите измами и корупцията. Така ще се изпрати ясен сигнал на гражданите от страните на Западните Балкани за нуждата от сериозно и ефективно противодействие и превенция.

Двете организации изразиха готовност да започнат работа по изграждането на тези партньорски връзки. Договорена бе съвместна работа по изследователски проект с регионално измерение, както и ЕАЦС да споделя резултати от анализи и изследвания на “Ърнст и Янг” с цел повишаване на осведомеността на българската публика.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама