Отмениха полети от и за Делхи заради замърсяване на въздуха

07:10, 04 ное 19 / Свят 25 1855 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Замърсяването на въздуха отмени полети от и до международното летище в Делхи. Замърсяването е достигнало "непоносими" нива, оставяйки индийската столица покрита с тежък смог, съобщиха местните медии, пише БГНЕС.

Ню Делхи е класиран най-замърсеният град в света според Greenpeace и AirVisual. Доклад на двете организации установява, че седем от 10-те града в света с най-сериозно замърсяване на въздуха са в Индия.

В неделя големи авиокомпании, включително "Air India" и "SpiceJet", предупредиха за закъснения и анулиране на полети до и от международното летище. Висш служител на аерогарата е заявил, че въпреки че самолетите могат да кацат на лоша видимост, не всички пилоти са обучени да го правят.

"През зимните месеци, когато е мъгливо рано сутрин и през нощта, а видимостта е лоша, имаме списък от пилоти, които са експерти, които могат да кацнат в тези условия, така че графиците се правят, като се има предвид ниската видимост. Това е  нещо, което можем да планираме“, каза той. "Но видимостта пада от внезапно поради замърсяване - това не е нещо, което планираме, когато правим графиците на пилотите", допълни още служителят.

Малко по-късно през деня условията са се подобрили и това е позволило някои полети да бъдат възобновени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама