Джокович грабна пета титла в Париж в 50-ия си финал от Мастърс 1000

17:35, 03 ное 19 / Спорт 25 1982 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният номер 1 Новак Джокович надигра Денис Шаповалов с 6-3, 6-4 във финала на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж за около час и десет минути игра.

Двубоят във френската столица започна по-добре за четирикратния шампион в надпреварата, който проби рано и дръпна на бърза ръка с 3-0, като този пробив се оказа достатъчен за Джокера и първия сет. Във втората част младият канадец бе равностоен до 3-3 гейма, а сърбинът натисна при първата открила му се възможност за брейк и реализира решителния пробив, за да триумфира за пети път в съревнованието в зала „Берси“ след 2009, 2013, 2014 и 2015.

Миналата година Ноле отстъпи в спора за титлата на руснака Карен Хачанов. Номер 1 в света даде само точка за пробив на Шаповалов в днешната среща, като голямата разлика между двамата дойде от точките, спечелени на втори сервис – 80 срещу 18% за Джокович. Той е вече четири от четири в преките сблъсъци с канадеца. 16-кратният шампион в турнирите от Шлема триумфира за 34-ти път в сериите Мастърс 1000 в своето юбилейно 50-то участие във финал от тази категория на ATP. Така той е на само една от Рафаел Надал, който вчера се отказа заради проблем в областта на коремните мускули преди двубоя си с Шаповалов.

Представителят на Канада игра в първия си финал от Мастърс 1000 сериите, като наскоро грабна първа титла в кариерата – тази в Стокхолм от сериите 250. От 4 ноември Джокович ще загуби първото място в ранглистата за сметка на Надал, но все още има възможност да завърши за шеста година като най-добрият при мъжете при добро стечение на обстоятелствата в заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон. По-рано, във финала на двойки, Пиер-Юг Ербер и Никола Маю зарадваха френската публика с титла след победа в спора за трофея срещу руския тандем Карен Хачанов и Андрей Рубльов след 6-4, 6-1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама