Жалби за масово купен вот подадоха от щаба на Манолова

16:55, 03 ное 19 25 1753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жалби срещу масово купуване на гласове, предимно в ромски секции, са изпратени от щаба на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, съобщиха от щаба. Към 16.00 часа от 20 сигнала за нарушения до ОИК, ЦИК, главния прокурор и МВР, повече от половината са за платен вот. Останалите са за белязани бюлетини, организиран вот и публикувани екзит полове в сайтове.

Основно сигналите за масово купуване на ромски гласове са в 34-та, от 58-ма до 67-ма, и 75-та секции в кварталите „Красна поляна“, „Факултета“. А също и в кварталите „Слатина“, „Нови Искър“, в район „Илинден“ и с. Филиповци.

Мая Манолова: Столичани, гласувайте

До момента единствената реакция по подадените сигнали е от 3-то РУ към СДВР, откъдето заявиха, че не могат да осигурят полицейско присъствие във всички секции на територията на Столична община.

По-рано през деня независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова призова на страницата си във Facebook столичани да излязат и да гласуват, „за да не се даде възможност на купения и контролиран вот да решават съдбата на София“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама