Оспорван балотаж в Благоевград

07:50, 03 ное 19 / ИЗБОРИ 2019 25 971 Topnovini
снимка: БГНЕС

Изборният ден в Благоевград започна в 07.10 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщиха от областното МВР. За осигуряване на охраната на изборните секции в област Благоевград са ангажирани над 334 служители на МВР. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. 

Балотажът в Благоевград изправя един срещу друг независим кандидат срещу претендент за трети мандат. За градоначалник на главния център на Югозапада се борят Румен Томов и Атанас Камбитов.

За кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет Атанас Камбитов гласуваха 9199 благоевградчани, а независимият Румен Томов събра подкрепата на 7351 избиратели. Камбитов управлява града вече два последователни мандата от 2011 г. насам. 

На първия тур на местните избори в Благоевград гласуваха 58,01% от имащите право на глас. Техният брой е 64 971.

В Благоевград е концентрирано около 1/5 от населението на цялата област. В община Благоевград живеят 75 583 граждани, от тях в трудоспособна възраст са 49 098 души.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail [email protected] Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

Служителите на звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМР-Благоевград ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!