Българинът, наръгал жена си и новородения им син в Англия, се призна за виновен

19:30, 01 ное 19 / Крими 25 897 Topnovini
1

Българският гражданин Денис Бейтула се призна за виновен, че е наръгал смъртоносно 3-седмичното си бебе в английското градче Уолсенд.

27-годишният мъж се яви пред съд в Нюкасъл, за да отговаря за смъртта на своя син и опит за убийство и на неговата майка.

Според проведеното до момента разследване Бейтула е нападнал двамата по време на битов скандал на 2 октомври. Грабнал нож и започнал да нанася удари с него върху приятелката си Андреа от Румъния и бебето Андрей.

Българин наръга жена си и новородения им син в Англия

21-годишната жена успява да се обади на телефона за спешни случаи, преди самият Бейтула да звънне в полицията, за да съобщи за случилото се. Дошлите на място спасителни екипи намират майката и бебето облени в кръв. Откарват ги в болница, където малкият Андрей умира след няколко дни.

Представител на разследването заяви в съда, че Бейтула е имал история на домашно насилие, свързана с нападението на 2 октомври. Адвокатът на българина определи отношенията му с Андреа като бурни, но според разследващите те били по принуда.

“Това беше наистина ужасяващо нападение, което разтърси цялата общественост в нашия град и дори сега е трудно да се разбере как Денис Бейтула е извършил тези престъпления. Жертвите му бяха напълно невинни. Двама души, които той трябваше да обича и защитава, но ги предаде”, обясни детектив Дейв Коул.

Той похвали майката за проявената храброст по време на разследването и нейната борбеност, поради която днес е жива.

Бейтула ще остане в ареста до 19 декември, когато ще има ново съдебно дело, на което ще стане ясно на колко години затвор ще бъде осъден.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 142 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.