Българинът, наръгал жена си и новородения им син в Англия, се призна за виновен

19:30, 01 ное 19 / Крими 25 918 Topnovini
1

Българският гражданин Денис Бейтула се призна за виновен, че е наръгал смъртоносно 3-седмичното си бебе в английското градче Уолсенд.

27-годишният мъж се яви пред съд в Нюкасъл, за да отговаря за смъртта на своя син и опит за убийство и на неговата майка.

Според проведеното до момента разследване Бейтула е нападнал двамата по време на битов скандал на 2 октомври. Грабнал нож и започнал да нанася удари с него върху приятелката си Андреа от Румъния и бебето Андрей.

Българин наръга жена си и новородения им син в Англия

21-годишната жена успява да се обади на телефона за спешни случаи, преди самият Бейтула да звънне в полицията, за да съобщи за случилото се. Дошлите на място спасителни екипи намират майката и бебето облени в кръв. Откарват ги в болница, където малкият Андрей умира след няколко дни.

Представител на разследването заяви в съда, че Бейтула е имал история на домашно насилие, свързана с нападението на 2 октомври. Адвокатът на българина определи отношенията му с Андреа като бурни, но според разследващите те били по принуда.

“Това беше наистина ужасяващо нападение, което разтърси цялата общественост в нашия град и дори сега е трудно да се разбере как Денис Бейтула е извършил тези престъпления. Жертвите му бяха напълно невинни. Двама души, които той трябваше да обича и защитава, но ги предаде”, обясни детектив Дейв Коул.

Той похвали майката за проявената храброст по време на разследването и нейната борбеност, поради която днес е жива.

Бейтула ще остане в ареста до 19 декември, когато ще има ново съдебно дело, на което ще стане ясно на колко години затвор ще бъде осъден.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани