Георги Свиленски: 100 хиляди българи са се отрекли от г-н Борисов

14:30, 01 ное 19 25 1288 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

''100 хиляди българи са се отрекли от г-н Борисов.'' Това каза на пресконференция председателят на ПГ на "БСП За България" Георги Свиленски, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Той каза, че няма да правi изводи, а само ще изведе числа:

ГЕРБ през 2015 г. са имали 900 хил. гласа за общинска листа, а през 2019 г. - 800 хиляди. 100 000 българи са се отрекли от г-н Борисов, неговата политика и политиката в общините, където ГЕРБ управлява. В същото време кандидатите на БСП за кметове имат 100 хил. гласа повече, а кандидатите за общински съветници около 50 хил. гласа повече.

''Ако г-н Борисов обвинява или казва, че братя Галеви са помогнали на Мая Манолова, като са купували гласове за Йорданка Фандъкова в София, за да може след това ''Манолова да каже, че Фандъкова е кмет с цигански гласове'', кой тогава купува гласове в Силистра, Пазарджик, Монтана, Велинград?'', пита Свиленски.

Друг феномен на тези избори са недействителните бюлетини, посочи той и допълни, че инструментът за честни избори и отчитане на всеки един глас е в машинното гласуване.

Калоян Паргов: Нека не позволяваме на корпоративния и силов вот да определя бъдещето ни

Относно контролирания вот:

Свиленски пита Борисов  дали е провел разговори през тази седмица с водещи бизнесмени, върху които да оказва натиск за подкрепа за кандидати за ГЕРБ. Ако не е провел такъв разговор, на какво се дължи подкрепата на г-н Ковачки в Перник за г-жа Церовска.

Относно действията на МВР:

МВР мачка най-сериозно и най-загрижено преди балотажите за местни избори, каза Свиленски.

Решението не е в институциите, не в правителството, а във всеки един български гражданин и масовото гласуване. Всеки един глас, даден в деня на изборите неутрализира един купен глас.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама