Радев: Президентството отваря врати за бъдещето на България – нашите деца, ученици и студенти

10:17, 01 ное 19 25 1730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Деня на народните будители президентството отвори врати за граждани.

На официалната церемония на „Дондуков“ 2 присъстваха патриарх Неофит, вицепрезидентът Илияна Йотова и представители на културната и образователната общност у нас.

Днес президентската институция отваря врати за бъдещето на България - нашите деца, ученици и студенти. За младите хора е особено важно да разберат същината на днешния празник и да знаят, че постиженията на будителството и свободния дух са в основата на нашата памет и държавност. Както и да помнят, че образованите личности движат света напред“, посочи президентът Румен Радев.

Ден на отворените врати в президентството

За будителството няма времеви пространствени и национални рамки. Будителите са духовните личности, които със смелост и талант отстояват българщината, гледат смело в бъдещето и будят духовете", каза още държавният глава..

Първите гости ще прекрачат прага на институцията в 10.30 часа и ще бъдат посрещнати лично от президента и вицепрезидента. Всеки желаещ да разгледа сградата отвътре може да го направи до 16.30 часа днес.

Посетителите ще могат да видят и първия препис на „История славянобългарска“, направен от Софроний Врачански само три години след написването ѝ от Отец Паисий.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама