Майката на изоставеното бебе в Петрич иска да го припознае

10:26, 31 окт 19 25 1518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1 058 деца са били изоставени от родителите си само за една година. Данните са на
Агенцията за социално подпомагане. Над 400 от бебетата са изоставени в родилния дом. Повече от 600 са тези, с които родителите са се разделили на следващ етап от живота им. Това са данните за 2018 година.

За същия период 254 от тези деца са били настанени при близки или роднини на
семейството.

Един от последните случаи беше на 18-ти октомври, когато новородено момиченце беше изоставено пред кабинет в детската поликлиника в Петрич.

Пуснаха от ареста жената, която изостави бебе в Петрич

Бебето в момента е добре. Имам уверението на всички в болницата, че всичко, което трябва, е направено”, разказа Елеонора Сливкова, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Сандански, която работи по казуса, пред bTV.

"Детето още е в болницата, но то не може да остане повече там, защото не е болно. Вече има избрано приемно семейство, което ще поеме грижата временно за него", разкри Сливкова.

„Случаят е много комплексиран. Има промяна в обстоятелствата. Майката на
изоставеното дете иска да го припознае и ще оспори издадения служебен акт за
раждане”, разкри Дирекция „Социално подпомагане” в Сандански. "Биологичният произход на детето и разследването на родителите му от прокуратурата са две различни неща", подчерта Сливкова.

Търсят приемно семейство за изоставеното бебе в Петрич

„Става въпрос за тежка лична трагедия. Не смятам, че трябва всички да осъдим тази жена. Не оправдавам това, което тя е направила, но това не променя фактът, че тя е майка на детето”, каза директорът на „Социално подпомагане” в Сандански и подчерта, че не трябва да разглеждаме тези случаи в „черно-бяло”.

ДСП Петрич работи активно с майката. Сивкова отбеляза, че в нейната криера е имало случаи, когато родители, изоставили детето си, отново го вземат и не е имало повторен случай на изоставяне в тези семейства.

"Това е и политиката на отдел „Закрила на детето” и другите социални служби – да се прави всичко детето да остане със своето семейство, ако то не застрашава живота и здравето му. Служителите на отдел „Закрила на детето” не са врагове на родителите", заяви Сливкова по повод родителската психоза за отнемане на деца в Сливенско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама