Млад мъж загина в катастрофа в Кресненското дефиле (Обновена)

09:01, 31 окт 19 25 2479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано 7:30, Обновено 9:01

30-годишен шофьор на ТИР загина на място в Кресненското дефиле при удар с цистерна. Шофьорът на втория камион, който е на 70 години, е получил травма на главата и гръдния кош и е в болница в Благоевград, съобщи БГНЕС.

Спътникът на загиналия шофьор е с леки наранявания.

Катастрофата е станала около 22:30 часа в сряда на Е-79 на входа на Кресненското дефиле, на т.нар. "свински" завой. В продължение на 6 часа движението в дефилето се извършваше в едната лента. Втората лента беше отворена за движение около 4:30 в нощта срещу четвъртък.

Това е поредната катастрофа на този завой, наречен така заради обърналия се преди три години румънски ТИР с прасета. Инцидентът от сряда вечер е втори смъртен случай на този остър завой. Само преди седмица тук се обърна товарен автомобил, който разпиля царевица, водачът на пернишкия ТИР се отърва с рана на главата.

По неофициална информация, движещата се в посока Кресна цистерна "ДАФ" със „С“-регистрация навлиза в насрещното на острия завой и се удря челно в тира "Волво" с пернишка регистрация, след което се преобръща на лявата си страна. При удара кабината на "Волво"-то е унищожена напълно, разкъсана е и цялата лява страна на ремаркето, в което са превозвани метални релси.

На този завой преди 5-6 години от ската в дясно на няколко пъти се свличаше скална маса. Това наложи почистването и укрепването му. Поради липса на инертни материали за строителството на ЛОТ-4 на АМ „Струма“ скатът бе използван за кариера. След пускането на ЛОТ-а, на ската не бяха оставени мрежи, вместо това трасето на Е-79 бе изместено наляво с 4 метра. Така се увеличи радиуса на завоя, а входната и изходни точки останаха същите. Така завоя стана по-остър, а старото трасе на пътя остана като буфер, върху който задържа падналите от ската камъни.

Преди завоя има ограничение от 60 км/час, но никой не го спазва. Резултатът е ясен – близо 10 катастрофи. Преди две години тук кюстендилец, водач на лек автомобил излетя от завоя и падна в река Струма и се удави. Издирван беше в продължение на два дни, припомня БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама