Слави Бинев влезе в Борда на директорите на Световната Таекуондо Централа

13:35, 30 окт 19 / Спорт 25 890 Topnovini
1

Президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев стана единственият европеец - член на Борда на Директорите на Световната Таекуондо Централа KUKKIWON. Официалното гласуване и церемонията по встъпването длъжност на президентът и директорите на световното таекуондо се проведе днес в корейската столица Сеул, съобщиха от БФТ.

„За мен е огромна чест да бъда днес сред вас, в сърцето на Таекуондо, защото за мен Таекуондо е не само спорт, но и бойно изкуство – начин на живот. Вярвам, че ще допринеса за развитието и разпространението на завета, които нашият спорт носи, както и качествата, който той изгражда в бъдещите спортисти и личности", заяви Слави Бинев пред членовете на световната централа в Корея.

Над 8 часа и под строг контрол продължи заседаването и гласуването в „сърцето“ на Таекуондо – KUKKIWON, като 4 пъти бе гласувано избирането на председател на борда на световната централа, но 1 глас така и не достигна за официализиране на избора му.

За избора на нов председател предстои да бъде насрочено ново събрание, на което България и Европа вече имат своя официален представител и формален посланик на корейския спорт, култура и традиции в лицето на Слави Бинев.

Въпреки че е единственият сред 21 членове на Борда на директорите без корейски корени, президентът на Българската таекуондо федерация се е доказал многократно в развитието на олимпийския спорт, както на европейско, така и на световно ниво.

Освен член на световния борд на директорите, Бинев е и президент на European Union /EU/ Taekwondo и вицепрезидент на Taekwondo Europe. Задълженията и отговорностите, които тези длъжности му носят за развитието и популяризирането на бойния спорт са тежки и амбициозни, но доказано от него и възможни.

Това е второто признание за България, което световната таекуондо централа оказва в рамките само на месец, след удостояването на премиера Бойко Борисов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани