Слави Бинев влезе в Борда на директорите на Световната Таекуондо Централа

13:35, 30 окт 19 / Спорт 25 859 Topnovini
1

Президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев стана единственият европеец - член на Борда на Директорите на Световната Таекуондо Централа KUKKIWON. Официалното гласуване и церемонията по встъпването длъжност на президентът и директорите на световното таекуондо се проведе днес в корейската столица Сеул, съобщиха от БФТ.

„За мен е огромна чест да бъда днес сред вас, в сърцето на Таекуондо, защото за мен Таекуондо е не само спорт, но и бойно изкуство – начин на живот. Вярвам, че ще допринеса за развитието и разпространението на завета, които нашият спорт носи, както и качествата, който той изгражда в бъдещите спортисти и личности", заяви Слави Бинев пред членовете на световната централа в Корея.

Над 8 часа и под строг контрол продължи заседаването и гласуването в „сърцето“ на Таекуондо – KUKKIWON, като 4 пъти бе гласувано избирането на председател на борда на световната централа, но 1 глас така и не достигна за официализиране на избора му.

За избора на нов председател предстои да бъде насрочено ново събрание, на което България и Европа вече имат своя официален представител и формален посланик на корейския спорт, култура и традиции в лицето на Слави Бинев.

Въпреки че е единственият сред 21 членове на Борда на директорите без корейски корени, президентът на Българската таекуондо федерация се е доказал многократно в развитието на олимпийския спорт, както на европейско, така и на световно ниво.

Освен член на световния борд на директорите, Бинев е и президент на European Union /EU/ Taekwondo и вицепрезидент на Taekwondo Europe. Задълженията и отговорностите, които тези длъжности му носят за развитието и популяризирането на бойния спорт са тежки и амбициозни, но доказано от него и възможни.

Това е второто признание за България, което световната таекуондо централа оказва в рамките само на месец, след удостояването на премиера Бойко Борисов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 245 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.