Освободиха Волен Сидеров и Лиляна Павлова от парламента

09:18, 30 окт 19 / Политика 25 2138 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Народните представители приеха оставките на Волен Сидеров и Лиляна Павлова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Лидерът на „Атака“ депозира оставка заради участието си в кметските избори в столицата. Сидеров не стана кмет, но партията му успя да завоюва две места в Столичния общински съвет. Очаква се той да стане общински съветник. 

Последните месеци работата на „Атака“ в парламента бе съпровождана от коалиционни неразбирателства. В края на юли партията бе изключена от парламентарната група на „Обединени патриоти“, която си партнира в управлението с ГЕРБ.

Депутатите гласуват оставките на Волен Сидеров и Лиляна Павлова

Волен Сидеров е депутат от 2005 г., в 40-то, 41-во, 42-ро, 43-то и 44-то Народно събрание.

В пленарна зала бе приета и оставката на Лиляна Павлова от ГЕРБ. 

Очакваше се тя да напусне родния парламент, за да бъде евродепутат на мястото на Мария Габриел, която получи подкрепа за втори мандат като еврокомисар. Малко след това обаче правителството я номинира за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка. Процедурата се проточи, защото изискваше одобрение от останалите членки. Това вече е факт и тя трябва да заеме поста от началото на ноември. Позицията вицепрезидент се поема за срок от три години, това означава, че мандатът на Павлова ще изтече през септември 2022 г.

Лиляна Павлова е народен представител от ГЕРБ в 41-во и 42-ро и 44-то Народно събрание. Тя бе министър на регионалното развитие и благоустройството в първото и второто правителството на Бойко Борисов, както и министър на българското председателство на Съвета на ЕС.

"Ще работя за устойчиво развитие, създаване на растеж и работни места, насърчаване на равенствата и подобряване живота на хората в България и цяла Европа, което и до сега беше основният ми приоритет в над десетгодишното ми активно участие в политическия живот на България", написа във Facebook Павлова. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама