Манолова търси подкрепа от всички партии за победа над ГЕРБ

15:40, 29 окт 19 25 2439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мая Манолова търси подкрепа от всички партии за предстоящия балотаж в неделя. Това обяви самата тя по време на брифинг в предизборната й шатра. „Готова съм да водя разговори с щабовете на Борислав Игнатов от „Демократична България“ и „Спаси София“ за това как да се обедини подкрепа за промяната в София. Как да обединим нашите усилия за порочния модел, който ни управлява“, посочи тя и уточни, че до момента такива разговори не е водила. 

Готова съм и протягам ръка за разговори към всички политически сили без ГЕРБ - как да се случи промяната в неделя“, заяви Манолова. 

Кандидатът за кмет предизвика своя опонент в лицето на Йорданка Фандъкова на лидерски дебат. „Да събере смелост, без да се крие зад своя екип, зад своите съветници или различни поддръжници. Оставям я тя да избере неутрален терен. Готова съм да дебатирам на всякакъв терен“, поясни тя и добави, че вече има покани за дебата в националните телевизии. Манолова призова всички столичани в неделя отново да гласуват за промяната.

Манолова заяви подкрепата си към кандидатите за районни кметове. „Аз вярвам в овластяването на районните кметове. Това е един от начините да се преборим със задкулисната власт, която разпределя порциите в Столична община. Тя определя какво да се строи и какво да се ремонтира. Това е финансовият диспечер на задкулисието“, посочи тя и обяви, че нейната борба е чрез електронни обществени поръчки и търгове, които да гарантират прозрачност в разходването на публичните пари.

Ще разформировам комисията на Орлин Алексиев, която определя заданията на обществените поръчки. Това е порочен модел, който се мултиплицира в провеждането на строителство и ремонти и във всички обществени поръчки в Столична община“, каза Манолова.

Тя ще подкрепи районните кметове с децентрализация на инвестиционната програма на Столична община. По думите й самата програма се изпълнява на 70%, което означава недовършени детски градини, улици и паркове. „Гарантирам, че децентрализирани средства за директно управление на инвестиционните разходи на районите ще бъдат осигурени още в бюджета на 2020 г.“, каза тя и добави, че това ще става успоредно с извършването на ревизия на Столична община и големите общински дружества. Като кмет Манолова ще осигури децентрализацията на бюджета чрез законодателни промени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама