Ангелов: ВМРО удвоява общинските си съветници

15:21, 29 окт 19 25 2101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След първи тур на местните избори ВМРО взима над 5% от действителните гласове и се затвърждава като водеща политическа сила в страната. Това сочи анализ, направен от председателя на Националния предизборен щаб и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, на база почти 100% от обработените от ЦИК протоколи, съобщиха от партията.

Ангелов: ВМРО е в челната тройка на партиите в България

В национален план Организацията има над 140 хиляди гласа за съветници, а в 11 места кандидатите й за кметове излизат на балотаж. Това са Пловдив-град, район „Южен“ на Пловдив, Сандански, Златарица, Трявна, Елин Пелин, Костинброд, Каварна, Левски, Тутракан, Опан. На втори тур ще се явят и много кандидати на ВМРО за кметове на кметства.

"Общинските съветници в страната са над 240, което е два пъти повече от 2015 г. С тези резултати ВМРО категорично се нарежда като втора, трета или четвърта политическа сила по места, което показва тенденцията, очертала се в национален план след европейските избори през май", посочи Юлиан Ангелов. "Възходът на Организацията е показател, че хората гласуват доверие на нашите кандидати и на идеите, които отстояваме последователно по места, но и в национален план. Резултатът показва също, че на бъдещи парламентарни избори ВМРО с категоричност ще се бори за добро представителство в Народното събрание", заяви той. 

"Ниската избирателна активност на тези избори обаче отново даде поле за изява на корпоративния и купен вот – неморални практики, които ние категорично не приемаме", коментира Ангелов. От ВМРО благодаеяр на тези, които честно и по съвест са ги подкрепили и призовават всички български граждани да гласуват на втория тур, за да покажат волята си. Така да бъдат игнорирани и гласовете, които биха дали превес в местната власт на един или друг кандидат по нечестен начин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама