ЦИК глобява bTV за предизборна агитация

15:00, 29 окт 19 25 3061 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Централната избирателна комисия са постъпили сигнали от Бедрос Пехливанян, Цветомир Паунов и Здравко Костадинов от ГЕРБ за нарушения в изборния ден. В сигналите се твърди, че в следобедната емисия на bTV са излъчени репортажи, в които се правят индиректни внушения по отношение на решението на избирателите за кого да дадат своя вот. Според тях нарушението се състои в излъчването на видео-материал, който не касае законосъобразността на изборния процес, а агитация срещу кандидата за кмет Йорданка Фандъкова, а на нея не й е дадена възможността да представи своята гледна точка.

Вторият сигнал е отново за излъчен материал в предизборното студио. Репортажът е от района на Сливен и засяга африканската чума по свинете.

ЦИК глоби пет медии заради публикуване на резултати в изборния ден

ЦИК е извършила проверка на посочените видеоматериали. Така е установено, че след включването от Сливен "С. И. прави констатацията, че „Един глас вече струва 100 лева и едно прасе“. Зад инициалите се крие водещият Светослав Иванов.

От комисията напомнят, че не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. ЦИК счита, че негативни квалификации и внушения срещу даден кандидат, дори извършени по индиректен начин, в изборния ден, представлява нарушение.

Комисията е установила нарушения и оправомощава председателя Стефка Стоева да състави акт за установеното нарушения на Господин Борисов Йовчев, Тонислав Радославов Попов и Флориан Скала – представители на БТВ „МЕДИА ГРУП“ ЕАД.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама