Борислав Цеков се оттегли от правния съвет към президента Радев

19:47, 28 окт 19 / Политика 25 2259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Докторът по конституционно право Борислав Цеков се оттегля от правния съвет към президента, това стана ясно от негова публикация в профила му във Facebook. В нея се казва:

"Скъпи приятели, многобройни нови делови ангажименти налагат да редуцирам някои от досегашните си делови активности поради липса на време. На първо място, още миналата седмица след завръщането си от Америка, в петък на 25 октомври, уведомих президента Радев, че занапред няма да мога да участвам в неговия правен съвет'', пише той. 

Борислав Цеков: Президентът не може да бави решението за Иван Гешев

''На второ място предстои да прекратя част от преподавателските си ангажименти. На трето: участието си в консултативния съвет по конституционни въпроси при омбудсмана. Съобщавам го сега, след изборния ден, за да няма спекулации. Приоритетите ми сега са други".

Междувременно стана ясно, че държавният глава Румен Радев е освободил със свой указ Цеков като член на Правния съвет към президента на Републиката.

Борислав Цеков беше назначен за член на съвета на 15 март 2017 г. Той е юрист и бивш депутат от НДСВ. Цеков е председател на Института за модерна политика.

През последните години той е сред най-активните поддръжници в България на американския президент Доналд Тръмп и неговата политика. Още в началото на 2017 г. той създаде "Тръмп общество". 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама