Началникът на полицията на Чикаго приветства добрата работа с българските власти

15:53, 28 окт 19 / Политика 25 2077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цветан Цветанов и комисар Еди Джонсън, началник на полицията на Чикаго
 Цветан Цветанов и Джонатан Моралес, Полицай на годината на САЩ
Цветан Цветанов и комисар Еди Джонсън, началник на полицията на Чикаго

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов се срещна с началника на полицията на Чикаго комисар Еди Джонсън.

Срещата е в рамките на Годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници (IACP). 

Цветанов се срещна с ръководители на Международната асоциация на полицейските началници

Цветанов благодари за бързото и професионално разследване на скорошното убийство на петима души, трима от които български граждани, в Чикаго. Шефът на чикагската полиция заяви, че това е един злощастен и трагичен инцидент, за който всички много скърбят.  

Комисар Джонсън отчете добрата работа с българските власти, в т.ч. и с българското МВР. Той също така запозна Цветанов с усилията и стратегическите промени, които чикагската полиция предприема през последните години, за да снижи високите нива на криминална престъпност в града, в който живеят 3 млн. души и се посещава от 58 млн. туристи годишно.

Според комисар Джонсън за справяне с криминалния проблем е важно да има силна политическа воля в ръководството на града и полицейското управление, а редовият полицай да се чувства подкрепен от своите началници.

В досегашния си мандат комисар Джонсън е назначил 1000 нови полицаи и 400 нови детективи. Създадени са стратегически анализаторски центрове (Strategic Decisions Support Centers), които анализират криминaлните заплахи в реално времеВсички тези действия са довели до значително намаляване на тежките криминални престъпления в града.

Цветан Цветанов разговаря и със спечелилия националната годишна награда Полицай на годината на САЩ Джонатан Моралес от Калифорния.

На 27 април 2019г. по време на пасхална служба в синагога в гр. Поуей, Калифорния нападател открива стрелба срещу богомолците. Агент Моралес отвръща на огъня и обезврежда нападателя, спасявайки  живота на стотици хора. Цветанов и Моралес заклеймиха престъпленията от омраза, заявявайки, че те нямат място в цивилизования свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама