СДС призова „Демократична България“ за подкрепа на балотажа в София

14:57, 28 окт 19 25 1714 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

СДС призова „Демократична България“ за подкрепа на балотажа в София, когато общият им кандидат с ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще се изправи срещу подкрепената от БСП Мая Манолова.

"Демократична България" няма да подкрепи нито Фандъкова, нито Манолова на балотажа

„Очакваме от Вас, като отговорни хора, демократи и лидери, да призовете гласувалите за арх. Борислав Игнатов да подкрепят десния кандидат за София – Йорданка Фандъкова“, пишат от СДС до тримата лидери в „Демократична България“ - Атанас Атанасов, Христо Иванов и Владислав Пенев. „Резултатите показаха, че гласовете на столичани за кандидатите на десницата са значително повече от тези за кандидата на задкулисието – Мая Манолова“, категорични са от Раковска 134.

Според тях вторият тур на местните избори в София е сблъсък на „дясната и демократична общност с яркия представител на ретроградната социалистическа партия и дългогодишно тяхно острие – Манолова, сега прикриваща се зад гражданите“.

С някои от вас вървяхме рамо до рамо в една партия – СДС. После сме били и конкуренти, и партньори. Имали сме и различия. Но никога по отношение на бившата компартия, сега изявяваща се като БСП. Защото нашите социалисти нямат нищо общо с европейските. Не се срамуват от Народния съд, не осъдиха престъпленията на комунизма, докараха държавата до три национални кризи през прехода. Не се отрекоха от миналото си, а първият конгрес на БСП продължи като броене последния на БКП. Да, те непрекъснато говорят за промяна – но винаги, когато имат възможност да я направят, изкарват хората на улицата. Това е партията, която на думи е евроатлантическа, а на дела – тегли към Евразия и Путин“, се посочва още в призива на СДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама