ГЕРБ печели за трети път в Габрово, останалите кметове се решават в неделя

12:30, 28 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1251 Цветилена Симеонова

При 100% обработени протоколи на първи тур на местните избори в област Габрово три общини ще гласуват на балотаж на 3 ноември.

Единствената община с избран от раз кмет е Габрово, където победата е за Таня Христова и ГЕРБ. Христова, която има зад гърба си два мандата, печели с 58,63%. Втори е Ивелин Николов от местната коалиция „БСП за България“, който успя да привлече 17,39% от гласовете.

Балотаж ще има в Дряново. Най-много гласове на първи тур успя да събере досегашният кмет Мирослав Семов, издигнат от инициативен комитет - 46.05%. В неделя той премери сили с кандидата на местната коалиция на „БСП за България“ (АБВ, Български социалдемократи, Движение ЗАЕДНО за промяна) Трифон Панчев, получил 38.39%.

На втори тур ще се избере и градоначалникът на Севлиево. Да седнат в кметското кресло ще се борят досегашният кмет и кандидат от ГЕРБ д-р Иван Иванов (37.81%) и издигнатият от инициативен комитет Богомил Петков (21.57%).

Трявна също още си няма кмет, като в надпреварата остават две дами - Силвия Кръстева от ВМРО (26.83%) и Мария Пенева от ГЕРБ (19.73%).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 191 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.