ДПС победител в Търговищко, ГЕРБ отива на два балотажа

12:26, 28 окт 19 25 3658 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

В три общини от област Търговище е победителят е ДПС. В областта ще има два балотажа- за Търговище и Попово. ГЕРБ ще се борят за двете кметски места с ДПС и с досегашен кмет.

ДПС печели изборите в Антоново. Досегашният кмет Хайредин Мехмедов получава подкрепата на 59.07% от отишлите на урните. Втори е издигнатият от инициативен комитет Румен Рафаилов с 23.35%. Трети остава кандидатът на ГЕРБ Стоян Владимиров с 16.50%.

Победа за ДПС и в Омуртаг. Ешреф Ешрефов получава доверието за нов мандат на 65.53% от гласувалите. Опонентът му от ГЕРБ Алберт Бутрев е с 21.59%.

ДПС са първи и в Опака. Новият кмет на общината е Мехидин Кадиров с 58.05%. След него е Сабри Ахмедов от ГЕРБ с 35.62%.

Балотажи

На балотаж отиват досегашният кмет на Търговище Дарин Димитров от ГЕРБ и кандидатът на ДПС Хамди Илиязов. Димитров получава подкрепа от 48.43%, което обаче не му е достатъчно за победа. За Илиязов са гласували 37.36%.

Малко не достигна на досегашния градоначалник на Попово Людмил Веселинов да спечели изборите. Той получи подкрепата на 49.96% от избирателите. На балотаж срещу него ще се изправи кандидатът на ГЕРБ Любомир Гущанов, за когото са гласували 27.67%.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама