Пернишка област е шарена след първи тур на местните избори

11:30, 28 окт 19 25 2974 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

При 100% обработени протоколи са ясни резултатите в пернишките общини Брезник, Земен, Ковачевци.

Все още няма окончателни резултати в община Перник, където не са преброени всички гласове. Там се води оспорвана битка между ГЕРБ и БСП. Досегашният кмет Вяра Церовска от ГЕРБ засега изостава с 39.42% зад кандидата на БСП Станислав Владимиров с 41.16%.

В община Брезник безапелационно печели досегашният кмет и независим кандидат Васил Узунов със 72,82% от гласовете. Втора остава Венета Петрова от коалиция "БСП за България"/АБВ/ с 14.75%.

В община Радомир е ясно, че ще се проведе балотаж между досегашния кмет Пламен Алексиев от ГЕРБ и Евдокия Асенова от БСП.

Община Земен се печели от ГЕРБ и техния кандидат и досегашен кмет Димитър Сотиров. Той получава 61.94%. На второ място е Монка Стойнева от коалиция "БСП за България" (АБВ, ПП Атака) с 24.25%.

БСП пък печели в община Ковачевци със своя кандидат и досегашен кмет Васил Станимиров, който е получил 75.91% от гласовете. Марияна Миленова от местната коалиция АБВ/ГЕРБ е втора с 22.14%.

Досегашната кметица Цветислава Цветкова от ГЕРБ убедително печели в община Трън със 71.65%. Втори е Александър Христов от БСП с 15.88%.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама