При 100% обработени протоколи в Пловдивско: Четири общини имат избран кмет на първи тур

07:52, 28 окт 19 25 1982 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При 100 процента обработени протоколи от Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Пловдивска област има избрани кметове на първи тур в четири общини, сочат данните в ЦИК. В община Кричим с 67,26% от гласовете печели досегашният кмет Атанас Калчев от Движение Нашият град. С 52,91% одобрение за втори мандат в община Раковски е преизбран кандидатът на ГЕРБ Павел Гуджеров.

В община Садово с убедителните 82,34% от гласовете на поста кмет на общината остава Димитър Здравков от БСП за България. С 63,91% за втори мандат за кмет на община Стамболийски е преизбран и Георги Мараджиев, кандидат на ГЕРБ, предава БТА.

Известни са вече и балотажите в три от общините при 100 процента обработени протоколи на СИК. В община Хисаря на втори тур ще се състезават Пенка Ганева от ГЕРБ, която вчера събра 26,72% от гласовете на избирателите, а неин опонент ще бъде Ива Вълчева, кандидат на БСП за България, която има 25,69% одобрение. В Брезово кандидатът на ГЕРБ Христо Енков с гласовете на 46,57% от гласувалите ще се изправи отново срещу Камен Калапанков от БСП за България, който има 36,62% одобрение. Балотаж ще има и в община Перущица, където досегашният кмет Ради Минчев /"Демократична България - обединение"/ с 26,81% подкрепа от избирателите ще се състезава с Мария Витанова-Вълканова от ГЕРБ, която е подкрепена от 30,59% от гласувалите вчера.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама