Балотаж в Пловдив

00:45, 28 окт 19 25 3882 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първите прогнозни данни на "Маркет линкс" и "Алфа рисърч" за bTV от екзит пол към 19.00 часа показаха, че на балотаж в Пловдив отиват Здравко Димитров (33.5%) и Дани Каназирева (20.8%).

Снимка: btv

Според паралелното преброяване на „Галъп интернешънъл“ при обработка на близо 90% от извадката, обаче Славчо Атанасов е втори с 17,9% от гласовете, а Дани Каназирева е третата с 10.4%. Екзит полът на агенцията преди това сочеше, че Здравко Димитров има 35,1%, следван от Дани Каназирева с 19,6% и Славчо Атанасов с 15,2 на сто.

При листите за общински съветници ГЕРБ има 30,6 %, „Съюз за Пловдив“ – около 17, НФСБ - ВМРО – около 10, БСП – 9, „Демократична България“ – 7, по данни на екзит пола на „Галъп“.

"Аз съм моралният победител", заяви в ефира на btv Дани Каназирева. По думите ѝ това е така, защото е показала на големите партии, че може да успее без нито един купен глас. "Познавам Пловдив и хората, знаех, че ако има честни избори, аз ще отида на балотаж", добави тя. Каназирева обаче обърна внимание, че предстои броенето на бюлетините, а там обикновено се случват големите проблеми. Попитана дали очаква манипулации на изборите, тя отговори, че се е нагледала на медийна пропаганда срещу себе си.

"Това са само екзит полове, и нищо повече. Преди 4 години, когато загубих от Иван Тотев, екзит половете даваха 12% преднина за него, в крайна сметка резултатите бяха 0.004% повече гласове за Тотев", заяви соченият доскоро за втори в Пловдив Славчо Атанасов пред БНТ. По думите му резултатите на социолозите за Пловдив не се получават. "За мене гласуват хора от най-различни съсловия. Моят вот е мажоритарен, доказано. За мене гласуват както леви, така и десни, както и хора, които не се интересуват от политика", коментира Славчо Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама