Кюстендил гласува (Обновена)

00:28, 27 окт 19 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключи изборният ден в Кюстендил. Избирателната активност в областта към края на изборния ден бе близо 50 %, съобщиха от областната администрация в Кюстендил. По данни на Кюстендилска община са гласували 20 532 избиратели, или 41,96 % от имащите право на глас.

Най-висока активност е отчетена в община Трекляно - 86,49%. Тя е и най-високата в цялата страна. Там са гласували 666 от избирателите.

По данни на ЦИК 21.68% бе избирателната активност в община Кюстендил към 12.30 часа.

По-малките общини в областта са по-активни в гласуването към 13.00 часа, съобщи БНР. Според информация на общинските избирателни комисии активността в Невестино е 45%, в Трекляно надхвърля 50%.

7 жалби са постъпили до ранния следобед, обяви председателят на ОИК Венцеслав Механджийски. В региона няма инциденти и нарушения, съобщи говорителят на полицията Катя Табачка.

Полицията в Кюстендил ще проверява сигнал за организирано извозване на гласоподаватели

"Гласувах за модерния град на успелите хора", заяви Петър Паунов, кандидат за кмет на Кюстендил и водач на листата на Местна коалиция „ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци“.

„Гласувах за модерния град на успелите хора, за града на младостта и вечността, за града на високите доходи и модерните технологии. Град, изпълнен с млади хора, изпълнен с деца, със зелени паркове. За всяко едно от населените места от общината, с прекрасна инфраструктура", каза още Паунов.

"Благодаря на всички за добрата работа и кооперативността. Гласувах за промяна в Кюстендил. Отиваме на балотаж", заяви независимият кандидат Здравко Милев, подкрепен от БСП.

"Ще има промяна", написа кандидатът за кмет Младен Ризов, издигнат от МК "Движение заедно за промяната".  

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама