Търговище гласува (Обновена)

21:48, 27 окт 19 25 4856 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В община Търговище в изборите за кметове и общински съветници приключиха 56,53 на сто избирателната активност, предаде БТА. Своя вот са дали общо 29 618 избиратели от общо 52 393 имащи право на глас. По данни на ЦИК избирателната активност в общината към 12.30 часа бе 29.41%, а към 17.30 вече бе 51.48%.

За кметския пост в Търговище ще се състезават четирима кандидати.

 

Изборният ден премина в спокойна обстановка и при добър обществен ред. На територията на областта не са регистрирани сериозни произшествия или инциденти, които да застрашат протичането на изборния процес, съобщиха от ОД на МВР.
Създадена е организация за обезпечаване на охрана от служителите на МВР до предаването на протоколите и изборните книжа от секционните избирателни комисии /СИК/ в общинските избирателни комисии /ОИК/. Ще бъдат съпровождани всички автомобили, превозващи изборни материали.
В сектор "Български документи за самоличност" и в звената му в Районното управление в Попово и в Омуртаг днес са издадени общо 30 удостоверения - в случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност, с които удостоверения гражданите да упражнят правото си на глас. От тях 16 са издадени в паспортната служба в Омуртаг, 9 - в сектор "БДС" в областната дирекция, и 5 - в звеното в Попово. Общият брой на издадените и връчени в поделенията на сектора удостоверения за гласуване след подадени заявления от граждани за времето от 22 октомври до днес, е 43.

 

Кандидатът за кмет на община Търговище, издигнат от ГЕРБ, д-р Дарин Димитров заяви: "Гласувах за града, който обичам, за бъдещето на Търговище. Гласувах за това да продължим да го развиваме, така както започнахме, да не се забавя този ход, защото развитието е видимо за нашия град. Надявам се така да бъде и за по-малките населени места и кварталите", съобщиха от местната структура на партията. 

"Дадох гласа си за по-добро Търговище", заяви кандидатът за кмет Рая Матева, издигната от БСП и АБВ.

"Време е за властта на хората. Да променим нагласите и да се обединим в името на Търговище", обяви след като гласува кандидатът за кмет на ДПС Хамди Илиязов.

Още по темата:

Габрово гласува

Хасково гласува

Сливен гласува

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама