Милион и половина българи са гласували до момента

14:30, 27 окт 19 25 2435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

23.54% е избирателната активност в страната към 13.00 ч., съобщи говорителят на ЦИК Александът Андреев, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

1 488 509 граждани са упражнили правото си да гласуват досега в цялата страна. В сравнение с изборите през 2015 г., активността е по-ниска, като тогава процентите към 13.00 ч. са били малко над 25%.

 

Той обясни, че към момента са постъпили 106 жалби и сигнала. „63 са жалбите във връзка с организацията на изборите, 18 са сигналите свързани с нарушения на избирателни права - предоставяне бюлетини”, добави говорителят на ЦИК.

По думите му са постъпили сигнали, свързани с предизборна агитация. „Определени сайтове пускат информация за кандидати. Предполага се, че това са серия от репортажи от предходни дни, които се качват към момента”, посочи още той.

„Четири искания от главния прокурор за сваляне на имунитети на кандидат кметове и кандидати за общински съветници. Исканията са приети от ЦИК, която се произнесла с решение. Според което е снет имунитетът на тези кандидати. Органите на прокуратурите ще предприемат необходимкъе действия”, допълни Александър Андреев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама